'Vertessen dan toch naar de uitgang bij PSV, Union Berlin drukt door'

'Vertessen dan toch naar de uitgang bij PSV, Union Berlin drukt door'

23 januari - 10:48 Laatste update: 10:48
2

De wegen van PSV en Yorbe Vertessen lijken deze winter toch te scheiden, meldt Voetbal International. FC Union Berlin gaat vol voor onze landgenoot en wil de 23-jarige aanvaller in januari nog inlijven.

PSV met trainer Peter Bosz hield zijn poot lange tijd stijf, maar er is nu toch beweging. De Eindhovense club is bereid mee te werken aan een vertrek van onze landgenoot. Dat gaat wel pas na de bekerwedstrijd tegen Feyenoord van aanstaande woensdag gebeuren. Dat heeft te maken met de fitheid van Noa Lang en Hirving Lozano. Het tweetal is op de weg terug van een blessure en bijna weer volledig inzetbaar voor Bosz.

Als Ismael Saibari weer terug is van de Afrika Cup én Lang en Lozano weer volledig fit zijn, dreigt Vertessen vierde of vijfde keus te worden in de PSV-voorhoede. Bosz begrijpt nu toch dat de aanvaller wil vertrekken en de Eindhovenaren lijken te gaan meewerken aan een exit. Met de transfer van Vertessen naar Union Berlin gaat ongeveer vijf miljoen euro gemoeid.

Union hoopt komend weekend tegen SV Darmstadt 98 al te kunnen beschikken over Vertessen. Met een naderend vertrek komt er een einde aan veertien jaar PSV voor Vertessen. In de hoofdmacht speelde hij precies honderd wedstrijden, waarin hij achttien keer scoorde en tien assists gaf. Mogelijk komt duel 101 er nog tegen Feyenoord.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.