OFFICIEEL: Geraerts doet zaken met Kompany, Schalke huurt oude bekende Churlinov

OFFICIEEL: Geraerts doet zaken met Kompany, Schalke huurt oude bekende Churlinov

23 januari - 09:45
1

Karel Geraerts doet zaken met Vincent Kompany. Schalke 04 huurt namelijk Darko Churlinov tot het eind van het seizoen van Burnley FC. De 23-jarige flankaanvaller kwam dit seizoen helemaal niet voor in de plannen van Kompany en keert nu terug naar Duitsland, waar hij eerder aan de slag was.

In de zomer van 2022 kwam de Noord-Macedoniër over van VfB Stuttgart voor drieënhalf miljoen euro. Het seizoen daarvoor was hij al eens op huurbasis aan de slag bij Schalke 04, waar hij toen goed was voor twee goals en zes assists in tweeëntwintig competitieduels.

Churlinov kwam geen enkele keer in actie voor Burnley sinds hun promotie naar de Premier League. De 23-jarige winger kwam slechts dertien keer in actie voor de Clarets, waarvan zeven duels in de Championship en zes in de bekercompetities. Churlinov heeft daarnaast negentien interlands op zijn teller staan, waarin hij vier keer tot scoren kwam.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.