Kritiek op Rode Duivel Bakayoko, 'Vond hem ergerlijk slecht, is het beetje kwijt'

Kritiek op Rode Duivel Bakayoko, 'Vond hem ergerlijk slecht, is het beetje kwijt'

22 januari - 23:44
6

Wim Kieft, de oud-spits van PSV, heeft zich tijdens FC Utrecht - PSV verbaasd over Rode Duivel Johan Bakayoko. De analist van Veronica Offside vond de vleugelaanvaller van de Eindhovenaren 'ergerlijk slecht' spelen. Iets wat volgens hem al langer het geval is. 

"Ik begreep Luuk de Jong wel, hoor", vertelt Kieft maandagavond bij Veronica Offside. De oud-spits doelt daarmee op een moment waarbij de PSV-spits zijn frustraties uitte jegens zijn collega-aanvaller. "Hij was boos op Bakayoko, en die vond ik echt ergerlijk slecht. Hij maakte die goal wel... Het hoort ook een beetje bij zo’n jongen die heel veel complimenten krijgt en hij is natuurlijk jong, maar hij is het wel een beetje kwijt", is Kieft kritisch. 

"Het is zeker een goede speler, maar PSV heeft er nog twee die goed zijn op die positie. Ik vond Bakayoko heel matig spelen", concludeert de analist. Ondanks dat hij volgens Kieft niet goed speelde tegen Utrecht, is Bakayoko op basis van de statistieken wel goed begonnen aan het nieuwe kalenderjaar. Vorige week scoorde hij ook al in het bekerduel met FC Twente.