Pro League-CEO Parys reageert na RWDM-Eupen: “Daarom match verder spelen”

Pro League-CEO Parys reageert na RWDM-Eupen: “Daarom match verder spelen”

22 januari - 12:25
21

De wedstrijd tussen RWDM en KAS Eupen werd stilgelegd na aangekondigde ongeregeldheden door de thuisaanhang. Woensdag worden de laatste vijf minuten gespeeld met een stand van 0-1.

Pro League-CEO Lorin Parys reageerde tegenover Het Laatste Nieuws. “Dom en onbegrijpelijk. Dit heeft niets met voetbal te maken. Maar we gaan die onverlaten - supporters wil ik dat niet noemen - geen macht geven. Daarom dat de match herspeeld wordt, met dezelfde stand vanaf het moment dat ze is stilgelegd en met dezelfde ploegen. Een wedstrijd wordt beslist op de grasmat, niet in de tribunes.”

RWDM krijgt een boete van 50.000 euro en ook de relschoppers krijgen een stadionverbod van 10 jaar tot levenslang. De situatie kon volgens de CEO niet vermeden worden. “Wij zijn geen politionele macht. De stewards kunnen louter oppervlakkig fouilleren. Maar nu kunnen we wel optreden.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.