Spandoek bij Antwerp voor Overmars: 'Triestig om te zien dat spelers hem steunen'

Spandoek bij Antwerp voor Overmars: 'Triestig om te zien dat spelers hem steunen'

22 januari - 11:41
95

In Complètement Foot wordt de aandacht gevestigd op een spandoek dat door de Antwerpse spelers werd opgehangen ter ondersteuning van Marc Overmars, voormalig sportief directeur van Antwerp. Overmars werd onlangs door de FIFA werd geschorst vanwege het sturen van ongepaste berichten naar vrouwelijke collega's.

Journalist Pieter-Jan Calcoen geeft in de podcast zijn waarneming weer. "Het spandoek stond als eerste in de menigte. Ik denk dat de spelers het spandoek van de fans hebben gekregen en dat ze zich een beetje verplicht voelden”, gelooft de journalist van Het Nieuwsblad. 

“Maar nu moeten ze slimmer zijn en Marc Overmars niet op deze manier steunen. We weten niet wat de onderzoeken zullen uitwijzen en van wat we al weten, is het te ernstig”, gaat Calcoen verder. “Het was triest om te zien hoe de spelers hem steunden. Ze kunnen mensen steunen, maar niet wat hij heeft gedaan."

Christine Schréder (analist bij RTBF) vond het verder heel naïef. Ze uitte haar verbazing over het gebrek aan inlevingsvermogen bij de spelers: "Ik begrijp niet waarom deze mannen niet op zijn minst tegen zichzelf zeggen dat ze niet zouden willen dat hun moeder, vrouw, partner, dochter misschien, of zus zich in dezelfde situatie zou bevinden.”