Almería 'schandalig genaaid' bij Real Madrid: 'Kan me hier mateloos aan irriteren'

Almería 'schandalig genaaid' bij Real Madrid: 'Kan me hier mateloos aan irriteren'

22 januari - 10:44
4

Khalid Boulahrouz heeft zich zowel enorm verbaasd als enorm gestoord aan het tweetal zeer discutabele momenten tijdens Real Madrid - Almería (3-2). De bezoekers werden eerst een zeker lijkend doelpunt door de neus geboord, alvorens Vinícius Júnior een behoorlijk controversiële gelijkmaker maakte. 

De 2-2 van Vinícius viel in minuut 67, maar leek aanvankelijk afgekeurd te worden toen arbiter Francisco Hernández Maeso naar het VAR-scherm werd geroepen. Na lang peinzen concludeerde hij dat de treffer geldig was, en dat de Braziliaan dus geen hands had gemaakt. "Hier zie je toch overduidelijk dat dit op zijn arm is? Het is toch onder zijn oksels? Hij komt nog net niet op zijn elleboog. En dan sta je daar, midden in Bernabéu! Dit is echt belachelijk", zegt Boulahrouz bij het Nederlandse Ziggo. 

Nog kritischer is de oud-verdediger over de afgekeurde treffer van Almeriá, waar vanwege een vermeende overtreding een streep doorheen ging. "Dit soort dingen gebeuren continu, elke wedstrijd weer. Dit was niet hard, dit was niet bedoeld. Dit is geen klap. Tuurlijk, je voelt het wel, maar het is niet dat je daarvan op de grond moet gaan liggen, van: wat doet dit pijn. Dit is echt schandalig, ik kan me hier mateloos aan irriteren."

Dat Maeso er niet in slaagde de situatie goed in te schatten, wekt veel onbegrip bij Boulahrouz. "Kom op! Hij staat er bovenop, vijf meter. Gaat vervolgens ook nog even kijken. Dat moet je dat toch weten? In de herhaling kun je zien dat het oké is. Geen persoonlijkheid, geen ruggengraat, helemaal niks. Dit soort scheidsrechters moet je niet meer laten fluiten in dat soort stadions. Almería is de hekkensluiter, doet zijn best, maar door dit soort beslissingen worden ze genaaid", besluit Boulahrouz. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.