De Mil stelt teleur tegen ex-club Club Brugge: “Westerlo heeft mij ontgoocheld”

De Mil stelt teleur tegen ex-club Club Brugge: “Westerlo heeft mij ontgoocheld”

22 januari - 09:45
2

Rik De Mil stond met Westerlo afgelopen speeldag tegenover ex-club Club Brugge. Rene Vandereycken sprak met Het Nieuwsblad over de 3-0 zege van Blauw-Zwart.

Vandereycken had meer verwacht van Westerlo. “Ik vond het een rare wedstrijd. De verwachtingen lagen bij mij hoger dan wat we gezien hebben, vooral naar Westerlo toe dan. Met Rik De Mil als trainer zou je toch verwachten dat zij Club Brugge behoorlijk goed kennen.”

De Mil en De Kemphanen ontgoochelen. “Dat ze weten waar er mogelijkheden zijn, waar de ruimtes liggen. Westerlo heeft de afgelopen jaren toch al getoond dat ze, zeker in de omschakeling, iedere ploeg in België in de problemen kunnen brengen.”

De ex-bondscoach vindt dat Westerlo een combinatievoetbalploeg is. “Voor mij staat Westerlo bekend als ploeg die combinatievoetbal wil brengen. En dat lukte veel te weinig, dus in die zin hebben ze mij wel wat ontgoocheld. Nochtans waren ze goed gestart, de eerste tien minuten vond ik hun balcirculatie zelfs beter dan die van Club.”

Volgens Vandereycken zal Westerlo zich sowieso redden dit seizoen. “Ook in de tweede helft begonnen ze beter, al duurde dat amper een paar minuten omdat Club goed druk zette. Maar goed, het is niet dat Westerlo absoluut punten moest pakken op het veld van Club Brugge. Normaal gezien hebben ze voldoende kwaliteit om zich te redden. Er zijn andere ploegen die zich meer zorgen moeten maken.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.