Girona en Juventus doen goede zaken en leggen beslag op kopposities

21 januari - 23:15

Girona heeft zondagavond een overtuigende zege geboekt op Sevilla. Girona volgde het voorbeeld van Real Madrid, dat nipt won van Almería, en zegevierde met 5-1. In de Serie A heeft Juventus goede zaken gedaan. De ploeg van Massimiliano Allegri was met 0-3 te sterk voor Lecce. Met twee goals was Dusan Vlahovic andermaal de grote man bij de Bianconeri, waar ook verdediger Gleison Bremer tot scoren kwam. Door de overwinning gaat Juventus aan kop, al heeft concurrent Internazionale een wedstrijd minder gespeeld.

In de tiende minuut van de wedstrijd bezorgde Isaac Romero Bernal Sevilla nog de leiding, maar die voorsprong verdween al snel als sneeuw voor de zon. Artem Dovbyk scoorde drie keer in zes minuten tijd, in de dertiende, vijftiende en negentiende minuut. Eerst kopte hij hard raak na een voorzet van de linkerkant, waarna hij anderhalve minuut later wederom doel trof. Met een kiezelhard schot met het linkerbeen completeerde de Oekraïner zijn hattrick.

Viktor Tsygankov, de landgenoot van Dovbyk, maakte aan alle onzekerheid een einde door de 4-1 op het scorebord te zetten. De buitenspeler tikte een panklare voorzet van Savio binnen. Door de zege gaat Girona weer over Real Madrid heen en heeft het één punt meer dan de Koninklijke, al heeft het één wedstrijd meer gespeeld.

In de eerste helft wilde het nog niet vlotten bij de club uit Turijn. Vlahovic schoot na zestien seconden op doel, maar miste het doel net. Verder werd een inzet van Weston McKennie van de lijn gehaald.

Na rust ging het De Oude Dame beter af. Hoewel Pontus Almqvist in eerste instantie nog dichtbij de openingstreffer voor Lecce was, was het toch Juventus dat de leiding nam. Na een uur spelen Scoorde Vlahovic op aangeven van Andrea Cambiaso. Niet veel later was het weer raak voor de Serviër. Kostic legde de bal bij de tweede paal neer en vond McKennie, die de bal leek in te koppen. Vlahovic wist de bal echter het laatste zetje te geven, waarmee de 0-2 op het scorebord kwam.

Vlak voor tijd was het de Braziliaan Bremer die voor de 0-3 zorgde, uit een vrije trap van Samuel Iling Junior. De einduitslag was daarmee bereikt, waardoor Juventus de leiding neemt in de Serie A. Concurrent Internazionale speelt op 28 januari weer een duel in de Serie A, tegen Fiorentina. De Milanezen zouden de koppositie dan kunnen heroveren.