Ramazani scoort, Real Madrid wint toch na controversiële VAR-beslissing

21 januari - 18:28
3

Real Madrid is op miraculeuze wijze ontsnapt aan puntenverlies in La Liga. Hekkensluiter Almería leidde halverwege met 0-2, maar ging alsnog de boot in: 3-2. Over de arbitrage zal nog lang worden nagepraat in Spanje.

Real Madrid had iets goed te maken na de pijnlijke bekeruitschakeling tegen buurman Atlético Madrid (4-2), maar sneed zichzelf al binnen een minuut in de vingers. Largie Ramazzani liep doelman Kepa Arrizabalaga voorbij en prikte de bal binnen: 0-1.

Vlak voor de thee werd de schade voor het lamlendige Real Madrid nog groter. Nacho Fernández leverde de bal in, Edgar González twijfelde niet en joeg de bal in de kruising. Het ongeloof in Bernabéu was groot, niet in de laatste plaats bij de spelers van Almería zelf. De troosteloze hekkensluiter van La Liga won dit seizoen nog geen enkele wedstrijd.

In de rust greep trainer Carlo Ancelotti keihard in: Nacho, Ferland Mendy en Rodrygo Goes moesten het veld ruimen voor Joselu, Fran García en Brahim Diaz. Real Madrid liet meteen een ander gezicht zien en produceerde in de 57ste minuut de aansluitingstreffer via Jude Bellingham, die het hoofd koel hield vanaf de penaltystip.

Comeback
Het bleek het startschot voor de comeback van Real, dat alsnog drie punten overhield aan het duel met de nummer laatst van La Liga. Vinícius Júnior en Dani Carvajal maakten de goals. De Braziliaan leek wel met de arm te scoren, terwijl de 3-2 van Carval in de 99ste (!) minuut viel.

In Spanje zal het de komende dagen echter vooral gaan over de afgekeurde 3-1 van Almería. Scheidsrechter Hernández Maeso zette op advies de VAR een streep door het doelpunt van Sergio Arribas, nadat er in de aanloop naar het doelpunt een overtreding zou zijn gemaakt op Bellingham.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.