Van der Elst stelt zich vragen bij Gouden Schoen-stemmen: Nemen het niet serieus

Van der Elst stelt zich vragen bij Gouden Schoen-stemmen: "Nemen het niet serieus"

21 januari - 16:15
14

Het Gala van de Gouden Schoen is afgelopen en Royal Antwerp FC ging uiteindelijk met alle prijzen lopen. De hoofdprijs was voor Toby Alderweireld, die de Gouden Schoen ook won. Voormalig winnaar Franky Van der Elst zag echter ook een paar opvallende stemmen.

Zo zag het Club Brugge-icoon dat onder andere KRC Genk-uitblinker Daniel Munoz en Club Brugge-kapitein Hans Vanaken slechts drie punten kregen. Zij hebben nochtans een sterk seizoensbegin achter de rug.

Ook aan de pionnen van KAA Gent werden er amper punten gegeven. “De Sart en Kums hadden ook meer kunnen krijgen", geeft de voormalige Gouden Schoen-winnaar aan bij Het Nieuwsblad.

Enkele punten die wél werden gegeven deden de wenkbrauwen ook fronsen bij Van der Elst. "Bankzitters als Rodriguez of Ejuke kregen punten. En bij de coaches was er een stem voor Fred Vanderbiest, twee matchen interim-trainer bij KV Mechelen. Los van die namen zijn er elk jaar wel mensen die het stemmen niet al te serieus nemen", geeft hij aan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.