Lukaku helpt met goal AS Roma aan eerste overwinning in Mourinho-loos tijdperk

20 januari - 20:50

AS Roma heeft de eerste wedstrijd onder leiding van Daniele de Rossi winnend afgesloten. I Giallorossi hadden aan twee treffers in de eerste helft genoeg voor de drie punten: 2-1.

De Rossi begon met Romelu Lukaku in de basis, die onder de vertrokken José Mourinho in topvorm stak. De Rode Duivel wist ook tegen Hellas Verona te scoren en dat na ruim een kwartier. Lorenzo Pellegrini verdubbelde enkele minuten later de score en daarmee leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Eleven Belgium (@elevensportsbe)

In de tweede helft kreeg Roma het echter lastig. Na ruim een uur spelen werd een treffer van Milan Duric afgekeurd.Een kwartier voor tijd besloot Michael Folorunsho van grote afstand uit te halen en dat verraste doelman Ruí Patricio. De Portugese sluitpost zat mis en dat leverde de aansluitingstreffer voor Verona op. De bezoekers kregen aardig wat kansen, maar de drie punten bleven in Rome.

Door de overwinning neemt Roma de achtste plek over van SSC Napoli, de landskampioen van vorig seizoen. Het tweeluik tussen Roma en Feyenoord komt steeds dichterbij: de twee ploegen ontmoeten elkaar op 15 en 22 februari in de tussenronde van de Europa League.