Barcelona-pion wil meer na mooie mijlpaal: Ik wil prijzen winnen

Barcelona-pion wil meer na mooie mijlpaal: "Ik wil prijzen winnen"

20 januari - 15:14

Frenkie de Jong speelde in de Copa del Rey tegen Unionistas de Salamanca zijn tweehonderdste wedstrijd voor FC Barcelona. De ex-Ajacied is trots op die mijlpaal, maar is kritisch over het verloop van het seizoen tot dusver. 

"Ik ben erg trots dat ik de tweehonderd wedstrijden heb gehaald. Het is een grote eer om voor Barça te spelen", zegt De Jong tegen de clubkanalen na zijn fraaie mijlpaal. "Het is iets groots, maar ik wil prijzen winnen", benadrukt hij meteen.

De Jong is niet tevreden over de prestaties van Barça in La Liga. De Catalanen hebben een achterstand van respectievelijk zeven en acht punten op Real Madrid en Girona. "De eerste seizoenshelft was niet goed. Ik denk dat we onnodig punten hebben verloren en dat moeten we verbeteren, dat weten we. We hebben de kwaliteit en het spel is helemaal niet zo slecht, maar het ontbreekt aan doortastendheid en soms concentratie."

De 26-jarige spelbepaler zet de landstitel nog niet uit het hoofd. "Als we de hele wedstrijd geconcentreerd zijn, dan hebben we een heel goede ploeg die voor alle titels kan vechten. We creëren misschien wel meer kansen dan vorig jaar. Maar het klopt dat we in verdedigend opzicht, als team, niet negentig minuten gefocust weten te zijn. Je kunt niets weggeven, want de concurrenten profiteren van die kansen."

De Jong staat ook stil bij de harde 4-1 nederlaag tegen Real Madrid in de finale van de Spaanse Supercup. "Zij verdienden het om te winnen, wij waren niet goed. We moeten verbeteren, maar één wedstrijd is niet bepalend voor het hele seizoen. Er zijn nog drie titels om voor te spelen. We staan in de kwartfinale van de beker, doen nog mee in de Champions League en zullen proberen terug te komen in de titelstrijd", belooft de Oranje-international.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.