'Teleurgestelde' Laporte trekt aan bel: 'Veel spelers ontevreden in Saudi-Arabië'

'Teleurgestelde' Laporte trekt aan bel: 'Veel spelers ontevreden in Saudi-Arabië'

20 januari - 14:00
5

Aymeric Laporte doet zijn beklag over het voetbal in Saudi-Arabië. De 29-jarige verdediger, die Manchester City afgelopen zomer verruilde voor Al Nassr, heeft het bepaald niet naar zijn zin, laat hij weten in een interview met Diario AS.

Steeds meer spelers lijken op hun schreden terug te keren, nadat ze afgelopen zomer nog voor de Saudische miljoenen zwichtten. Jordan Henderson ging al aan de slag bij Ajax, Roberto Firmino zou ongelukkig zijn en ook rond Karim Benzema is het onrustig. Nu is Laporte de volgende speler die aan de bel trekt. Volgens de Fransman zijn veel Europese spelers ontevreden in Saudi-Arabië.

"Ze maken het ons hier niet gemakkelijk, veel spelers zijn teleurgesteld", vertelt Laporte aan AS. "We werken elke dag om de omstandigheden te verbeteren. De situatie is ook nieuw voor de Saudi's, met zoveel Europese spelers met een staat van dienst. Misschien moeten ze wennen aan de professionaliteit. Een deadline doet er niet toe voor hen. Ze komen de gemaakte afspraken niet na als iets ondertekend is. Ze gaan de strijd aan. Dat was ik niet gewend in Europa."

Laporte vindt dat de Saudiërs hun beloften niet nakomen. "Ze doen hun best om je naar hier te halen, maar eenmaal je er bent is de dagelijkse gang van zaken toch heel anders. Ze zijn wel met ons bezig, maar niet genoeg naar mijn zin. In Europa wordt er beter voor je gezorgd. Of ik wil vertrekken? Dat wil ik nog niet zeggen, maar als je na zo'n korte tijd al teleurgesteld raakt, vraag je je wel af wat je moet doen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.