'United hoopt spitsenprobleem op te lossen klopt aan bij Ajax'

'United hoopt spitsenprobleem op te lossen klopt aan bij Ajax'

20 januari - 13:28
2

Manchester United en Erik ten Hag willen zich het liefst deze winter nog versterken met Brian Brobbey. Dat meldt de toonaangevende Duitse sportjournalist Florian Plettenberg van Sky Sport. De spits van Ajax staat al langer op de radar van de Premier League-grootmacht.

Brobbey onthulde onlangs in een interview met De Telegraaf dat Ten Hag hem al belde, voordat hij in de zomer van 2022 definitief terugkeerde bij Ajax. De interesse van United hield daarna aan, maar ook afgelopen zomer kwam het niet van een transfer. Volgens Plettenberg is het nu opnieuw een 'hot topic'.

Ten Hag speelt met het idee om Brobbey nog deze maand vast te leggen. Mocht dat niet haalbaar zijn, dan wil United in de zomer terugkeren. Het aanblijven van de Nederlandse manager bij The Mancunians is in dat geval wel een belangrijke voorwaarde.

De kans dat Ajax meewerkt aan een wintertransfer is bijzonder klein. De Amsterdammers willen hem nu niet laten gaan, weet ook Plettenberg. De 21-jarige spits ligt nog tot medio 2027 vast en is steeds bepalender voor de ploeg van trainer John van 't Schip. Dit seizoen was hij in 25 officiële duels goed voor dertien doelpunten en vier assists. Naast Brobbey zou ook Joshua Zirkzee nog op het lijstje staan van Manchester United.

Ten Hag klopte de afgelopen jaren al vaker bij zijn oude club aan. Ook Lisandro Martínez en Antony maakten de transfer van Ajax naar United. Daarnaast is er met Andre Onana een derde ex-Ajacied bij de Engelse topclub actief. Hij kwam tussendoor voor Inter uit.