Vanheusden (Standard) over Leko: “Begrepen snel dat hij veel won bij andere clubs”

Vanheusden (Standard) over Leko: “Begrepen snel dat hij veel won bij andere clubs”

20 januari - 12:02
2

Standard's Zinho Vanheusden heeft zijn waardering uitgesproken voor de nieuwe coach Ivan Leko. De Voormalige trainer van onder andere Club Brugge staat sinds zo’n twee weken aan het roer van de club. Tijdens een persconferentie voorafgaand aan de belangrijke wedstrijd tegen Kortrijk, prees Vanheusden Leko's impact.

De Rode Duivel benadrukte de focus van de coach op de mentaliteit van de ploeg. "Ook al werken we nog niet zo lang samen, we begrepen al snel waarom hij bij andere clubs won”, gaf Vanheusden aan, geciteerd door RTBF. “Vooral op het gebied van mentaliteit en hard werken", aldus Vanheusden. 

Vanheusden onthulde ook de duidelijkheid van Leko's instructies. "Hij wil dat de man aan de bal meerdere opties heeft en dat de andere spelers hun posities respecteren”, aldus de verdediger. “Daar werken we hard aan. Nog niet alles is perfect, maar de spelers praten met elkaar en we proberen te begrijpen wat hij wil en dat te vertalen naar het veld."

De Standard-aanvoerder getuigde ten slotte over Leko's aandacht voor details, waarvan hij gelooft dat het de sleutel is tot succes in het voetbal. "Leko houdt van details. En voetbal win je met details. Hij probeert ons zoveel mogelijk te geven in korte tijd."