Vanhaezebrouck is scherp na verlies Gent: Mag zelfs niet in Eerste Provinciale

Vanhaezebrouck is scherp na verlies Gent: "Mag zelfs niet in Eerste Provinciale"

19 januari - 23:00
16

KAA Gent kreeg een tweede domper te verwerken in 2024 en ging ook tegen KV Mechelen onderuit. Malinwa wist optimaal te profiteren van twee fouten achterin bij de Buffalo's. Hein Vanhaezebrouck was dan ook niet tevreden.

Na de partij zag de trainer van Gent pijnpunten bij zijn ploeg, ondanks de sterke partij die zijn ploeg speelde. "Het was voor iedereen duidelijk dat we de beste ploeg waren met het meeste controle en de meeste kansen. Maar als je zo doelpunten weggeeft, wordt het heel moeilijk en moet je drie keer scoren", klinkt het bij Eleven/DAZN.

Vooral achterin liep het fout af bij Gent en ging onder meer Kandouss bij de tweede treffer van Malinwa kolderiek in de fout. "Die fouten achterin, dat kan niet", was Vanhaezebrouck scherp. "Dat kan niet bij Jong Gent. Dat kan zelfs niet in Eerste Provinciale. Dit zijn dingen die niet mogen en als je dan in een periode zit waar je veel volk mist, dan komt het dubbel zo hard aan", klonk het.

Al zag Vanhaezebrouck ook dat zijn ploeg niet efficiënt genoeg was. "We maken onze kansen ook niet af. Fouten achterin en fouten vooraan. Ik heb een paar jongens die heel sterk waren, maar we kopen er niets mee. Het is zuur voor de groep", besloot hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.