KAA Gent verslikt zich opnieuw een gaat onderuit tegen KV Mechelen.

KAA Gent verslikt zich opnieuw een gaat onderuit tegen KV Mechelen.

19 januari - 22:34
41

KAA Gent heeft voorlopig nog geen al te best begin van 2024 gekend. Na de bekernederlaag tegen Club Brugge wist het ook tegen KV Mechelen geen overwinning te boeken. Het verloor met 1-2 van Malinwa.

Na het mistasten in de beker tegen Club Brugge had KAA Gent voor eigen publiek nog iets recht te zetten. De Buffalo's hadden nog steeds een pak afwezigen, maar konden wel een beroep doen op nieuwkomer Yokota.

Het spel ging aanvankelijk ook goed op en af, met beide ploegen die tot mogelijkheden kwamen. Aan Gentse zijde liet Yokota zich al zien en had hij al vroeg bijna zijn eerste assist beet. Aan de overzijde waren vooral Mrabti en Lauberbach de gevaarlijkste pionnen.

Die laatste leek de openingstreffer te gaan scoren na slecht werk van Agbor. Hij raakte de paal, maar in de herneming was het via Foulon uiteindelijk toch raak. Aan de overzijde had Cuypers al snel daarop de gelijkmaker aan de voet. Hij kreeg de bal niet voorbij Coucke. Even later kon een afstandsschot van Gandelman de doelman van KVM ook niet verslaan.

Na de pauze kwam Gent nog aanvallender voor de dag en probeerde het KV Mechelen helemaal naar achteren te drukken. Met succes, op het uur kwam die gelijkmaker er dan toch na een knap afstandsschot van Julien De Sart.

Ook daarop bleef het overwicht helemaal voor Gent, dat kans na kans bij elkaar wist te voetballen, zonder Coucke ook te verslaan. De mogelijkheden bleven voor de Buffalo's, de doelpunten bleven uit. Dan toch aan Gentse zijde.

Acht minuten voor tijd was KV Mechelen plots op weg naar een stunt. Malinwa kon optimaal profiteren na gestuntel achterin van Ismaël Kandouss. Het was Antonio die zijn eerste voor KV Mechelen scoorde en zijn ploeg zo ook aan de overwinning hielp.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.