Japan verliest verrassend, KAA Gent-pion komt opnieuw niet in actie

Japan verliest verrassend, KAA Gent-pion komt opnieuw niet in actie

19 januari - 17:30
1

Bij KAA Gent gaat het de laatste weken voornamelijk om de vele afwezigen bij de club. De Buffalo's kunnen geen beroep doen op flink wat pionnen die afwezig zijn door de Afrika Cup en de Asian Cup. Op de koop toe komen ze ook amper in actie.

Eén van de belangrijke afwezigen is ongetwijfeld Tsuyoshi Watanabe, die op korte tijd een onmisbare pion werd achterin bij Gent. Hij trok echter met Japan naar de Asian Cup, al is hij daar verre van zeker van minuten. Ook vrijdag alweer niet.

Japan speelde vrijdag de tweede partij van de groepsfase tegen Irak, die verrassend met 2-1 werd verloren. Met Junya Ito (ex-KRC Genk), Wataru Endo (ex-STVV), Zion Suzuki (STVV), Takehiro Tomiyasu (ex-STVV) en Ayase Ueda (ex-Cercle Brugge) kwamen wel enkele bekende namen in actie. Van Watanabe was er echter geen spoor. De verdedigr van Gent zat, in tegenstelling tot Union-pion Koki Machida, zelfs niet in de wedstrijdselectie van bondscoach Hajime Moriyasu.

Voor Gent ongetwijfeld een flinke domper, dat Watanabe tegen Club Brugge eerder deze week en de komende weken wel goed kon en kan gebruiken. Of hij op het toernooi echter ook zal spelen, is door de hevige concurrentie nog maar de vraag.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.