Alderweireld gaat belofte nakomen na Gouden Schoen: Die tattoo komt er zeker

Alderweireld gaat belofte nakomen na Gouden Schoen: "Die tattoo komt er zeker"

19 januari - 09:12

Toby Alderweireld is de opvolger van Simon Mignolet en de nieuwe Gouden Schoen. De verdediger van Royal Antwerp beloofde ook een nieuwe tatoeage bij winst. Alderweireld sprak met Het Nieuwsblad.

Alderweireld was toch niet zeker van zijn stuk. “Maar ik ben nooit zegezeker geweest. Echt niet. Je wordt tot de grote favoriet gebombardeerd, maar dan wordt het net moeilijker. Iedereen verwacht dat je wint en daardoor zou de teleurstelling enorm zijn geweest als het niet was gelukt.”

De verdediger heeft ook een dankwoord klaar. “De spanning was de voorbije weken serieus aan het oplopen, al was ik vandaag opvallend rustig, omdat iedereen die ik liefheb hier aanwezig was: m’n vrouw, m’n broers, m’n ouders, m’n ploegmaats, noem maar op. Ik wil al die mensen ook bedanken. Zonder hen had ik dit niet kunnen bereiken.”

Alderweireld beloofde een tattoo te zetten van de Gouden Schoen bij winst, en die belofte zal hij ook nakomen. “Die gaat er zeker komen, want dit is toch een heel speciaal moment.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.