Jaecques bespreekt situatie Overmars: Wilde Gouden Schoen niet overschaduwen

Jaecques bespreekt situatie Overmars: "Wilde Gouden Schoen niet overschaduwen"

19 januari - 09:45
22

Het was een grote avond voor Royal Antwerp FC op het gala van de Gouden Schoen. De club haalde elke trofee die mogelijk was binnen. Marc Overmars is een mede-architect van dat succes, maar was niet aanwezig.

CEO Sven Jaecques geeft meer duiding over de situatie van de Sportief Directeur van Antwerp. “Marc is voorlopig geschorst. We weten niet meer. De toelichting is opgevraagd. Dat duurt dan heel lang en het portaal van de FIFA werkt dan niet. Daarom is het heel onduidelijk waar we vandaag staan. Ik denk zelfs dat het geen enkel probleem was om hem vandaag mee te nemen en hem voorlopig te laten werken.”

Antwerp neemt geen risico’s met Overmars. “We doen dat niet, omdat we niet willen provoceren. Maar er zijn geen nieuwe feiten. De FIFA neemt een uitspraak over. Zonder op de inhoud in te gaan: iemand wereldwijd schorsen is buiten proportie. Maar laat ons eerst kijken waar we staan. Zodra we iets meer weten, gaan we uiteraard communiceren", citeert Het Laatste Nieuws Jaecques.

Ook op de Gouden Schoen was hij niet aanwezig. “Het blijft jammer dat iemand die mee aan de wieg staat van ons succes, vandaag niet gevierd kan worden. Een dikke pluim voor zijn werk. We hebben overwogen om hem toch mee te nemen, want de man verdient het om hier te zijn. Maar hijzelf zei dat hij de avond niet wilde overschaduwen. Vandaag gaat het om Antwerp en alles wat we bereikt hebben.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.