'Henderson stelde zijn salaris in Saudi-Arabië uit, loopt risico niets te krijgen

'Henderson stelde zijn salaris in Saudi-Arabië uit, loopt risico niets te krijgen

17 januari - 21:56

Het zou zo maar eens kunnen dat Jordan Henderson helemaal geen salaris meer krijgt over zijn tijd bij Al Ettifaq. Dat meldt The Telegraph na onderzoek. Volgens de Engelse krant heeft Henderson bewust nog geen cent gezien en is de kans dus best groot dat hij helemaal niks krijgt. Dat heeft weer te maken met de Engelse belastingregels.

Henderson ging afgelopen zomer voor een flink salaris naar Saudi-Arabië, maar daar had hij niet het beste half jaar uit zijn leven. Na zes maanden in de oliestaat zou de middenvelder het niet meer naar zijn zin hebben en zijn contract willen ontbinden. Woensdagochtend wist The Athletic te melden dat de contractontbinding in kannen en kruiken was en dat de overgang naar Ajax snel zou worden beklonken. Iets meer dan een week geleden kwam Fabrizio Romano met de Amsterdamse interesse en nu lijkt de deal dus dichtbij.

Inmiddels heeft Henderson het vliegtuig naar Engeland gepakt, zonder dat hij nog maar een cent heeft gezien van zijn salaris. Volgens The Telegraph verdiende de Engelsman een salaris van 408.000 euro per week, maar de kans bestaat dat hij hier niets van op zijn rekening zal zien. Het uitstellen van het salaris van Henderson was een bewuste keuze, aangezien hij geen belasting wilde betalen in Engeland.

Volgens de regels in het Verenigd Koninkrijk moet iemand minimaal negentig dagen in een ander land geweest zijn en in een boekjaar maar maximaal 21 dagen in Engeland zijn geweest om onder de belasting in Engeland uit te komen. Als een Engels staatsburger niet aan die regels voldoet, moet hij gewoon belasting betalen volgens de Engelse regels. Henderson wilde wel zijn familie bezoeken en besloot daarom om zijn salaris uit te laten stellen. Zo had hij niets om belasting over te betalen en kon hij zijn salaris uit laten betalen aan het eind van het boekjaar, zodat hij niet meer dan 21 dagen in Engeland zou zijn.