Zaakwaarnemer Buchanan: ''Tijdens WK begrepen we al dat match Inter perfect was''

Zaakwaarnemer Buchanan: ''Tijdens WK begrepen we al dat match Inter perfect was''

17 januari - 16:40

Tajon Buchanan maakt inmiddels deel uit van de selectie van Internazionale. Dat had echter net zo goed een Premier League-club kunnen zijn, want aan interesse ontbrak het niet. De zaakwaarnemer van Buchanan, Mike Senkowski, legde uit waarom de Canadees voor Internazionale koos.

De gedachten over een transfer van Buchanan naar Internazionale begonnen al tijdens het WK in Qatar. ''Natuurlijk was het toen nog niet concreet, maar we begrepen al dat hij een speler zou kunnen zijn die perfect in het speelsysteem van de Nerazzurri zou passen. Een mogelijke transfer naar Milaan zou een perfecte match voor Tajon kunnen zijn'', vertelde Senkowski aan FcInterNews.

Buchanan zag een overstap naar Internazionale echt zitten. ''Tajon is niet het type jongen dat altijd glimlacht. Hij speelt met intensiteit en passie, geniet daarvan, maar hij is niet iemand die altijd lacht. Dat gezegd hebbende, toen hij hoorde dat het rond was met Inter, glimlachte hij natuurlijk'', zei Senkowski.

Internazionale bleek een fantastische match volgens de zaakwaarnemer. ''Het is perfect voor hem. Hij begon zijn carrière als aanvaller en later als vleugelspeler. Van Syracuse University ging hij naar de MLS. Daar had hij Bruce Arena, de voormalige Amerikaanse coach, als zijn coach en die liet hem als vleugelspeler spelen'', voegde Senkowski toe.

De ontwikkeling van Buchanan is onmiskenbaar volgens Senkowski. ''In Brugge toonde hij grote veelzijdigheid, juist omdat hij zowel als vleugelspeler als verdediger speelde. Tajon is explosief in de aanvalsfase en heeft ook veel verbeterd in de verdedigingsfase dankzij het werk van de afgelopen maanden'', aldus de zaakwaarnemer.

Buchanan speelde in totaal 67 wedstrijden voor Club Brugge. Daarin wist de Canadees 5 keer te scoren en 12 assists te leveren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.