Genk in beroep tegen beslissing Refereeing Department over penaltyfase Anderlecht

Genk in beroep tegen beslissing Refereeing Department over penaltyfase Anderlecht

17 januari - 16:20 Laatste update: 16:23
81

KRC Genk gaat niet akkoord met de beslissing van 8 januari door het Professional Refereeing Department over de strafschopfase in de match tussen Genk en Anderlecht. Genk is van mening dat er een fout is gemaakt met de voetbalregels. Nu wil de club dat een onafhankelijke groep hierover beslist. Dat meldt KRC Genk via de officiële kanalen.

Er was al in de media gesproken over welke stappen Genk zou nemen. Na advies van juridische experts, heeft de club besloten om in beroep te gaan bij de Disciplinaire Raad voor het profvoetbal. De Disciplinaire Raad gaat zich hier 23 januari over buigen in Tubeke.

Daar houdt de club het niet bij. Genk gaat het dossier daarnaast inleiden bij het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport). 

Aanstaande zaterdag staat Genk tijdens de eerste Jupiler Pro League-match tegenover Cercle Brugge. Die match wordt zaterdag om 16:00 uur gespeeld in eigen huis.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.