‘Henderson vliegtuig in voor Ajax-deal, laatste details over contract bekend'

‘Henderson vliegtuig in voor Ajax-deal, laatste details over contract bekend'

17 januari - 13:26
5

Jordan Henderson zal zich voor het weekend melden in Amsterdam. Na eerder nieuws van The Athletic en Voetbal International meldt nu ook Fabrizio Romano dat alleen het papierwerk nog geregeld moet worden voordat de deal beklonken is. Die laatste details zouden woensdag worden aangepakt.

Henderson is op dit moment vanuit Abu Dhabi onderweg naar Engeland. In de Verenigde Arabische Emiraten had de Engelsman een trainingskamp met Al Ettifaq, maar eerder vandaag kwam dus al naar buiten dat zijn contractontbinding in Saudi-Arabië rond is. Als vandaag de laatste plooien in het contract glad worden gestreken, dan vliegt Henderson naar Amsterdam. De verwachting is dat hij voor het weekend op Schiphol zal landen.

Ajax is inmiddels al bezig met het voorbereiden van de medische keuring en het is wachten op groen licht na de laatste onderhandelingen. Ook volgens Romano is de deal er nu dus bijna en lijkt het een kwestie van tijd. Er komt zo een eind aan een soap waarin Henderson eerst naar Juventus leek te gaan, maar waarbij Ajax nu toch echt aan het langste eind gaat trekken.

Henderson moet bij Ajax de nieuwe leider op het middenveld worden. De Amsterdammers zaten door de blessure van Branco van den Boomen, Silvano Vos en Sivert Mannsverk verlegen om een verdedigende middenvelder en ook het gebrek aan ervaring in de selectie kan Henderson oplossen. Trainer John van 't Schip gaf eerder ook al aan dat hij de Engelsman graag naar de Johan Cruijff ArenA ziet komen.

Contract
Ook De Telegraaf meldt inmiddels dat er op hoofdlijnen een akkoord is tussen Ajax en Henderson. Het zou gaan om een contract voor 1,5 jaar, met een optie voor nog een extra seizoen. Toch kan er in de laatste onderhandelingen ook nog een verbintenis voor 1,5 of 2,5 jaar vast uitkomen. Henderson wil graag naar Ajax, ook met het oog op het EK met Engeland aankomende zomer.