Advocaat Club Brugge over oordeel na Mechelen: 'Herspelen is enige juiste'

Advocaat Club Brugge over oordeel na Mechelen: 'Herspelen is enige juiste'

17 januari - 11:33
68

Club Brugge stapt resoluut naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) en de Disciplinaire Raad van de KBVB na de beslissingen tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen. Club Brugge en advocaat Van Steenbrugge geloven dat herspelen de enige rechtvaardige beslissing is.

De controverse ontstond na de afgekeurde goal van Thiago in het duel tegen KV Mechelen. Club Brugge legt zich niet neer bij het oordeel van het Refereeing Department. Advocaten van Club Brugge hebben de Disciplinaire Raad en het BAS benaderd, en de club blijft vastberaden in haar streven om de wedstrijd tegen KV Mechelen opnieuw te spelen.

Advocaat Van Steenbrugge benadrukt het standpunt van Club Brugge en verklaart: 'De enige juiste beslissing is herspelen.' Hiermee laat de club duidelijk blijken dat ze niet tevreden is met de huidige gang van zaken en vastbesloten is om via juridische wegen haar standpunt te verdedigen. In een reactie bij Het Nieuwbslad verklaart Van Steenbrugge verder "wat mij betreft is er weinig grond om discussie te voeren. Het enige terechte oordeel is om die wedstrijd te laten herspelen. Gebeurt dat nu niet, dan zal het nooit meer gebeuren.”

De advocaat van Club Brugge is ook niet tevreden met de manier waarop het 'proces' verliep. Hij vindt het niet kunnen dat het Referee Department heeft geoordeeld over deze zaak. “Als ik u aanval, lijkt het mij geen eerlijk proces dat de hoofdredactie van Het Nieuwsblad zal jureren. De uitspraak van het Referee Department is partijdig en bedoeld om de scheidsrechters te beschermen. Bij voorkeur zal het BAS onze klacht behandelen.”