'Na Paintsil en Munoz kan ook derde sterkhouder KRC Genk nog verlaten'

'Na Paintsil en Munoz kan ook derde sterkhouder KRC Genk nog verlaten'

17 januari - 22:15
8

KRC Genk is voorlopig stil gebleven op de transfermarkt, maar moet toch bibberen en beven. Heel wat belangrijke pionnen kunnen namelijk vertrekken bij de club. Daniel Munoz en Joseph Paintsil werden al gelinkt aan een transfer, maar ook Daniel McKenzie kan andere oorden opzoeken.

Terwijl Munoz en vooral Paintsil het dichtst bij een vertrek lijken te staan, kan ook McKenzie een nieuwe stap in zijn carrière zetten. De Amerikaan is een belangrijke pion achterin bij Genk en kan dat deze winter beloond zien worden met een transfer richting Duitsland.

Volgens Het Belang van Limburg is er namelijk interesse vanuit de Bundesliga voor McKenzie. Bij Genk wil men een pittige som voor de verdediger, al lijkt een verkoop binnen de komende maanden onafwendbaar. De Amerikaan gaat net zoals Munoz na dit seizoen bij Genk namelijk zijn laatste contractjaar in.

Genk betaalde begin 2021 zelf zes miljoen euro voor McKenzie, die tot dusver 106 keer uitkwam voor Genk. Daarin was hij goed voor vijf doelpunten en vier assists.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.