UPDATE: 'Naast Southampton meldt ook Leeds United zich voor Benson (ex-Antwerp)'

UPDATE: 'Naast Southampton meldt ook Leeds United zich voor Benson (ex-Antwerp)'

16 januari - 19:04 Laatste update: 18 januari - 12:40
1

Southampton heeft een nieuw en verbeterd bod gedaan op onze landgenoot Manuel Benson van Burnley FC, meldt transferjournalist Sacha Tavolieri. Het gaat om een huurovereenkomst met optie tot koop.

Southampton wil zich graag versterken met de diensten van Benson, die op dit moment nog onder contract staat bij het Burnley van hoofdtrainer Vincent Kompany. Burnley kocht Benson in de zomer van 2022 voor 4 miljoen euro van Royal Antwerp FC. Benson heeft nog een contract tot 2027 bij Burnley.

Volgens Tavolieri is Southampton niet de enige partij die de transfer door wil laten gaan. Benson zelf zou ook open staan voor de transfer van Burnley naar Southampton. Southampton komt op dit moment uit in de Championship en staat op de derde plaats. Burnley staat op dit moment negentiende in de Premier League.

UPDATE: Ook Leeds United mengt zich in de strijd om Benson. Leeds United verwacht binnenkort Wilfried Gnonto aan West Ham United te verkopen. Leeds United heeft Benson bovenaan de lijst gezet als zijn vervanger. Volgens Tavolieri wordt er een flinke 'transferstrijd' gestreden om de handtekening van de rechtsbuiten van Burnley.