Grootse plannen van Advocaat bij Curaçao, bondscoach denkt aan Kluivert en Bazoer

Grootse plannen van Advocaat bij Curaçao, bondscoach denkt aan Kluivert en Bazoer

15 januari - 22:46
4

Dick Advocaat heeft grootste plannen met het nationale elftal van Curaçao. De kersverse bondscoach, die zich wil gaan plaatsen voor het WK van 2026, wil een aantal nieuwe spelers overtuigen van zijn project. Bij Veronica Offside verklapt de 76-jarige trainer ook Riechedly Bazoer en Justin Kluivert op het oog te hebben. 

Het hing al even in de lucht, maar maandag werd bekend dat Advocaat, de voormalig bondscoach van De Rode Duivels, aan de slag gaat als de nieuwe bondscoach van Curaçao. "Het is een hele leuke uitdaging, en vooral met de mensen met wie we gaan", waarmee hij doelt op Cor Pot en Kees Jansma. "Dat zijn toch leuke dingen, of niet? Iedereen is enthousiast."

Het duurde even voordat het rondkwam. Zes maanden om precies te zijn. "Er is een nieuw bestuur, en die kwam er achter dat er ontzettend veel schulden waren. Een van de schulden was dat de spelersgroep niet betaald werd. Toen zeiden wij: dan stappen we niet in, dat moet geregeld zijn", vervolgt Advocaat, die zijn nieuwe klus heel serieus neemt. 

Justin Kluivert
Dat probleem werd verholpen, en voor Advocaat en zijn staf kan de focus nu op het voetbal en het samenstellen van zijn selectie. De voormalig bondscoach van Oranje en Rusland geeft aan te willen werken met Leandro Bacuna, Vurnon Anita en Brandley Kuwas. Ook wil hij een aantal nieuwe namen kunnen verwelkomen. "Bazoer, zeker. Daar moeten we nog mee praten. Locadia (Jurgen, red.). Er lopen er nog een paar. In Engeland, bij Luton Town: Chong (Tahith, red.). Kluivert (Patrick, red.) zijn zoon, die is toch ook al wel 24", vertelt Advocaat, die weet dat de Bournemouth-aanvaller ondanks zijn twee Oranje-internlands nog een interlandswitch kan maken.