Dit keer geen verrassing, titelverdediger Senegal met zege op Gambia van Saintfiet

15 januari - 17:11 Laatste update: 17:20
1

Dit keer geen verrassing in de Afrika Cup, titelverdediger Senegal boekte een 3-0 overwinning op buurland Gambia. Senegal was de favoriet en Gambia kende een dramatische voorbereiding aan het toernooi. Het land dat onder leiding staat van bondscoach Tom Saintfiet had meerdere obstakels voordat het in Ivoorkust was, waaronder een bijna fatale vlucht.

Toch wist Gambia aan de aftrap te verschijnen tegen Senegal. Na vier minuten was het raak voor De Leeuwen van Teranga. Pape Gueye opende de score namens Senegal tegen Gambia. Senegal creëerde meer kansen en was dominant tegen Gambia. In de 8e minuut van de blessuretijd van de eerste helft kreeg Gambia uiteindelijk nog een rode kaart, waardoor het land met 10 man en een 1-0 achterstand ging rusten.

In de tweede helft liet Senegal er geen gras over groeien, in de 52e minuut verdubbelde Lamine Camara de voorsprong voor Senegal. De match leek ook op 2-0 te eindigen, maar in de 86e minuut verdubbelde Camara zijn productie en tekende hij voor de 3-0 van Senegal.