'Mourinho moet vrezen voor ontslag, De Rossi mogelijk nieuwe trainer Lukaku'

'Mourinho moet vrezen voor ontslag, De Rossi mogelijk nieuwe trainer Lukaku'

15 januari - 11:45 Laatste update: 11:49

De toekomst van José Mourinho als trainer van AS Roma hangt aan een zijden draadje. Dat melden Italiaanse media, waaronder Sportmediaset en La Gazzetta dello Sport. De Romeinse eigenaren overwegen in te grijpen vanwege de teleurstellende resultaten.

Mourinho beet in aanloop naar de kraker tegen AC Milan nog op kenmerkende wijze van zich af. De Portugees benadrukte dat hij niet Harry Potter is, maar na de 3-1 nederlaag in San Siro neemt de druk verder toe. De kans dat The Special One een nieuw contract zou krijgen bij AS Roma was al klein, maar nu overweegt de clubleiding per direct in te grijpen. Clublegende Daniele de Rossi zou wel eens de nieuwe trainer van Romelu Lukaku kunnen worden, klinkt het.

Roma wist slechts één van zijn laatste zes Serie A-duels te winnen en zakte naar de negende plaats. Tot overmaat van ramp was aartsrivaal en stadgenoot Lazio afgelopen week te sterk in de Coppa Italia. Dat Mourinho keer op keer met de beschuldigende vinger naar de arbitrage wijst, zit de Romeinse bestuurders ook niet helemaal lekker. Een ontslag van de ex-coach van FC Porto, Chelsea, Inter en Real Madrid wordt serieus overwogen.

De mogelijke opvolger van Mourinho is De Rossi. De Italiaanse WK-winnaar van 2006 was assistent van Roberto Mancini tijdens het EK 2021 en werd afgelopen seizoen ontslagen door SPAL.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.