UPDATE: ‘Anderlecht vindt akkoord, Flips twijfelt door Spaanse interesse’

UPDATE: ‘Anderlecht vindt akkoord, Flips twijfelt door Spaanse interesse’

15 januari - 09:45 Laatste update: 18 januari - 09:25
13

Het huwelijk tussen Alexis Flips en Anderlecht lijkt bijna ten einde. Een uitleenbeurt aan ex-club Stade Reims leek een optie, maar de onderhandelingen slepen aan. De Fransman heeft naar verluidt ook opties uit Spanje.

Coach Brian Riemer laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over Flips. “Toen Alexis hier arriveerde waren we overtuigd dat hij een goeie aanwinst was. Dat is Flips nog altijd, maar op dit moment hebben we gewoon ietwat te veel spelers. Na de ­zomertransfer van Flips kwam Thorgan Hazard er nog bij.”

Er is simpelweg te veel concurrentie bij Anderlecht. “Daarna explodeerde Anders Dreyer in samenwerking met Dolberg, terwijl Verschaeren anderhalve maand vroeger dan verwacht terugkeerde. We hebben net iets te veel sterren en eigenlijk is Flips geen speler die je op de bank zet. Hij gedraagt zich wel voorbeeldig, traint uitstekend én hier op stage liet hij opnieuw goeie dingen zien.”

Volgens Riemer moet Flips vooral spelen en wordt er naarstig naar een oplossing gezocht. “Maar zo'n jongen heeft speelminuten nodig. Daarom bekijken we nu wat de beste oplossing is. Al denk ik ook dat Alexis Flips er echt van houdt om het shirt van Anderlecht te dragen.”

Update: Flips zou dicht bij een terugkeer naar ex-club Stade Reims staan. Anderlecht zou al een akkoord hebben gevonden, maar het Spaanse Marca meldt dat nu ook Mallorca op de proppen is gekomen met een voorstel. De middenvelder ziet een avontuur in La Liga naar verluidt wel zitten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.