Real Madrid laat Barça kansloos en wint Supercopa met dank aan hattrick Vinícius

14 januari - 22:23
1

Real Madrid heeft de vloer aangeveegd met FC Barcelona in de strijd om de Supercopa in het Riyad. De Koninklijke wonnen El Clásico met 4-1, met dank aan een hattrick van Vinícius Júnior.

Real Madrid kende een droomstart. Er stonden nog maar zeven minuten op de klok toen Vinícius de openingstreffer maakte. Jude Bellingham gaf een fijne steekpass, waarna Jules Koundé gezien was. De Braziliaan omspeelde doelman Iñaki Peña en schoof binnen. Drie minuten later wist de Braziliaan weer te scoren. Opnieuw stapte de verdediging van Barça niet goed en dit werd weer genadeloos afgestraft.

Na iets meer dan een halfuur spelen maakte Barcelona de aansluitingstreffer. De bal viel op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Robert Lewandowski en de Poolse spits schoot heerlijk raak met een volley. Real Madrid reageerde echter razendsnel. In minuut 37 scoort Vinícius de 3-1 en voltooide hiermee zijn hattrick. Zo ging Real met een comfortabele voorsprong de rust in.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Waar Barcelona ongetwijfeld hoopte om de wedstrijd nog spannend te maken, schoot Rodrygo in de 64ste minuut de 4-1 binnen. Hiermee leek de wedstrijd beslist. Hierna werd het nog erger voor Barcelona. Ronald Araújo kreeg in de eerste helft al een gele kaart en pakte twintig minuten voor tijd zijn tweede en moest het veld met rood verlaten. Hierna kregen de Madrinelen nog aan aantal kansen. Maar een nog grotere uitslag werd de Catalanen bespaard.