Guardiola over glansrol De Bruyne bij Manchester City

Guardiola over glansrol De Bruyne bij Manchester City: “Hij is een legende”

14 januari om 23:02

Pep Guardiola kan zijn geluk niet op met Kevin De Bruyne bij Manchester City. De Rode Duivel bleek goud waard tegen Newcastle United. De Bruyne had 20 minuten de tijd nodig om een 2-1 achterstand via een doelpunt en een assist om te buigen naar een 2-3 overwinning.

Guardiola uitte zich zeer lovend over De Bruyne na zijn optreden namens City tegen Newcastle. “Hij is een bijzondere speler, hij is een legende, onze mensen houden veel van hem. De Bruyne is fris, want vijf maanden blessureleed is een lange tijd. In de tweede seizoenshelft kan De Bruyne ons tot het einde helpen”, deelt Guardiola via de officiële kanalen van Manchester City.

Guardiola vertelt wat er nog nodig is voor De Bruyne bij Manchester City. “Hij moet wat meer vrijheid en ruimte krijgen, zodat hij zijn neus en zijn instinct kan gebruiken op het juiste moment. Op die manier kan hij zijn beslissende passes geven”, aldus Guardiola.

Guardiola geeft aan dat De Bruyne en ook spits Erling Haaland cruciaal zijn voor Manchester City. “Ik zal eerlijk zijn, voor de manier waarop wij spelen, het is vrij vergelijkbaar zonder hen. Maar om wedstrijden te winnen, hebben we een speler zoals Kevin of Erling nodig”, meent Guardiola.

Guardiola vertelt verder over het belang van de visie en de kwaliteit van De Bruyne. “Wat kan ik zeggen, De Bruyne is hier al vele jaren, ik ben al acht jaar samen met De Bruyne. Wat kan ik zeggen?”, besluit Guardiola.