Onana pakt punt met Everton, kostbaar puntenverlies van Girona

Onana pakt punt met Everton, kostbaar puntenverlies van Girona

14 januari - 17:44

Zowel Girona als Aston Villa hebben zondag averij opgelopen in de Spaanse en Engelse titelstrijd. Revelatie Girona kwam niet verder dan een 0-0 tegen UD Almería en ook Aston Villa kwam niet verder dan één punt in het duel met Everton en Amadou Onna.

UD Almería - Girona 0-0
Girona won onlangs nog met verve van FC Barcelona, maar Girona kwam zondag niet verder dan de brilstand tegen Almería. Hekkensluiter Almería pakte dit seizoen pas vijf punten, maar toonde zich een gevaarlijke tegenstander in het thuisduel. 

Het gros van de kansen was voor Almería, maar Girona bleef uiteindelijk zonder tegentreffers. Wel moest de nummer twee van Spanje het laatste kwartier met tien man voltooien: Aleix García mocht met direct rood vertrekken. Door het gelijkspel krijgt Real de kans om een voorsprong van twee punten op te bouwen ten opzichte van Girona. De Madrilenen treffen volgende week zondag uitgerekend Almería en spelen daarvoor nog bekerwedstrijden tegen Atlético Madrid en FC Barcelona. 

Everton - Aston Villa 0-0
Het aanvallend ingestelde Aston Villa is er zondag niet in geslaagd te scoren tegen Everton. Bij de thuisploeg startten onder meer Rode Duivel Onana en ex-Bruggeling Arnaut Danjuma. The Villans hadden de wedstrijd onder controle, maar wisten ondanks zestien schoten niet het net te vinden. Voor manager Unai Emery is het zijn eerste 0-0 gelijkspel in de Premier League na 97 wedstrijden.

Vanwege het gelijkspel blijft Aston Villa op plek drie staan in de Premier League. Manchester City kent een beter doelsaldo na de thriller tegen Newcastle United en Liverpool FC staat daar weer twee punten boven. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.