'Henderson verwacht op trainingskamp, gesprekken over vertrekwens op de planning'

'Henderson verwacht op trainingskamp, gesprekken over vertrekwens op de planning'

14 januari - 13:14

Jordan Henderson wordt zondag verwacht op het trainingskamp van Al Ettifaq. Dat meldt transferjournalist Ben Jacobs. De Engelse middenvelder is zoals bekend ongelukkig bij de Saudische club en wordt hevig gelinkt aan een vertrek naar mogelijk Ajax of Juventus

Al Ettifaq hervat op 15 februari de competitie met een wedstrijd tegen Al Khaleej, en bereidt zich daarop voor met een trainingskamp. Ondanks alle transferperikelen wordt van Henderson verwacht dat hij zondag gewoon aansluit. 

Volgens Jacobs is Al Ettifaq allesbehalve voornemens om deze winter afscheid te nemen van Henderson. Zowel een verkoop als een verhuurperiode is voor de club van manager Steven Gerrard in principe niet aan de orde.

De oud-speler van Liverpool zijn zijn club overigens nog niet persoonlijk verteld hebben dat hij wil vertrekken. Het gesprek waarin hij die vertrekwens zelf kenbaar wil maken, vindt binnen nu en 48 uur plaats. Volgens de laatste berichtgeving van de Italiaanse transferexpert Alfredo Pedullà dreigt Ajax achter het net te vissen. Henderson zou zijn zinnen hebben gezet op een overstap naar Turijn. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.