Groot feest voor gastland Ivoorkust: Perfecte start van Afrika Cup in eigen land

13 januari - 23:06
3

Gastland Ivoorkust heeft de openingswedstrijd van de Afrika Cup winnend af weten te sluiten. Ivoorkust won met 2-0 van Guinee-Bissau.

Ivoorkust begon aan de openingswedstrijd van de Afrika Cup. Na twee minuten deed zich al het eerste opvallende moment van de Afrika Cup voor: Guinee-Bissau-verdediger Jefferson Encada poeierde de bal vanuit zijn eigen zestien over de achterlijn, zonder dat dat nodig leek.

Ivoorkust kwam ook al vroeg op voorsprong: Seko Fofana knalde de bal vanaf een meter of veertien knap in de verre hoek. Dat zorgde voor een vreugde-explosie in het Stade olympique d'Ebimpé. In het restant van de eerste helft behield Ivoorkust de controle, maar dat leverde geen tweede treffer op. Dat kwam ook door goed keeperswerk van Guinee-Bissau-doelman Ouparine Djoco.

Die tweede goal viel iets later alsnog, na een klein uur spelen. Met een technisch hoogstandje na slecht uitverdedigen, verdubbelde spits Jean-Philippe Krasso de marge op bekeken wijze. Daardoor was de buit binnen voor Ivoorkust: de wedstrijd eindigde in 2-0.

Daardoor gaat Ivoorkust aan kop in Groep A van de Afrika Cup, waar Nigeria en Equatoriaal-Guinea ook in uitkomen. Donderdag wacht de volgende test op Ivoorkust, want dan is Nigeria de tegenstander.