'Tegenvaller voor Feyenoord: Tottenham Hotspur wijst eerste huurvoorstel af'

'Tegenvaller voor Feyenoord: Tottenham Hotspur wijst eerste huurvoorstel af'

13 januari - 22:28

Feyenoord moet dieper in de buidel tasten als de club Bryan Gil wil huren van Tottenham Hotspur. Spurs is niet overtuigd geraakt van het eerste voorstel uit Rotterdam, meldt 1908.

Het is geen geheim dat Feyenoord door de absentie van Ayase Ueda (ex-Club Brugge), Yankuba Minteh en Alireza Jahanbakhsh in januari een aanvaller aan de selectie wil toevoegen. De 22-jarige Gil is in beeld, maar vooralsnog is Tottenham niet bereid mee te werken aan een huurtransfer. Feyenoord kan nog niet voldoen aan de financiële voorwaarden die de Londense club stelt, klinkt het.

Alleen als Spurs water bij de wijn doet, bestaat er een kans dat Gil zich deze maand nog bij de selectie van Feyenoord voegt. De Stadionclub heeft naar verluidt nog geen tweede huurvoorstel ingediend bij Tottenham. Ook speelt er niets concreets voor andere vleugelaanvallers. Fiorentina gooit net als Feyenoord een hengel uit naar Spurs voor Gil. De Engelse club wil de Spanjaard bij voorkeur uitlenen aan een club die het gros van het salaris van de aanvaller kan dekken.

Gil kwam dit seizoen verspreid over acht Premier League-wedstrijden 175 minuten in actie. Spurs nam hem in 2021 voor 25 miljoen euro over van Sevilla. De afgelopen twee jaar is Gil al uitgeleend aan Valencia CF en Sevilla.