Asian Cup: Australië wint met 2-0 van India, Bos (Westerlo) scoort

Bos van Westerlo helpt Australië aan zege, O'Neill (Standard) viert mee

13 januari om 16:34

Australië is goed begonnen aan de Asian Cup. De Australiërs haalden het met 2-0 van India. Jordan Bos van KVC Westerlo zette de eindstand op het bord.

Bos begon op de bank. In de 72e minuut kwam de verdediger tussen de lijnen. Een minuut later was hij al aan het feest. De assist kwam van een andere invaller, Riley McGree, die een verleden heeft bij Club Brugge. Bij Australië viel in de 82e minuut ook nog Aiden O'Neill van Standard in.

Voor de volledigheid: Jackson Irvine opende na 50 minuten de score. De doelman van India, Gurpreet Singh Sandhu, zag er bij die treffer niet al te goed uit. In het andere stoel stond trouwens Mat Ryan, die we in ons land natuurlijk nog kennen van zijn periodes bij Club Brugge en KRC Genk.

In groep B voert Australië na één speeldag de groep aan met drie punten. Syrië en Oezbekistan, de twee andere teams van Groep B, komen later op zaterdag nog in actie. India is de hekkensluiter met nul punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.