Dan toch niet Ajax? 'Juventus gaat vol voor Henderson'

Dan toch niet Ajax? 'Juventus gaat vol voor Henderson'

13 januari - 13:30
1

Ajax dreigt achter het net te vissen voor Jordan Henderson. De 33-jarige middenvelder zet zijn zinnen op een overstap naar Juventus, beweert althans de Italiaanse transferexpert Alfredo Pedullà. De deal zou in een vergevorderd stadium zijn.

De Italiaanse berichtgeving over Henderson volgt elkaar in rap tempo op. Volgens Pedullà is Juventus inmiddels dicht bij zijn komst. Hoewel de onderhandelingen niet eenvoudig zijn, zet de Serie A-grootmacht serieuze stappen. La Vecchia Signora zou bereid zijn om in te stemmen met de voorwaarden: de club lijft de Liverpool-icoon voor achttien maanden in, met de mogelijkheid dat de huur in juni wordt afgebroken.

Al Ettifaq vraagt geen transfersom, maar Juventus zou wel 1,5 miljoen euro van het 'monsterlijke' salaris van Henderson overnemen. Of Pedullà doelt op zijn maandelijkse gage, is niet duidelijk. De 81-voudig Engels international zou liefst 400.000 euro per week verdienen in Saudi-Arabië. Juve-trainer Massimiliano Allegri ziet de ervaren middenvelder in ieder geval dolgraag komen.

Voor Ajax zou het een bittere pil zijn als Juventus met Henderson aan de haal gaat. De Amsterdammers zien in de Engelse routinier de gedroomde leider van de dolende ploeg van coach John van 't Schip. Fabrizio Romano en Voetbal International dichtten Ajax de afgelopen dagen nog goede kansen toe. Die eerste noemde de Eredivisie-topclub zelfs de 'favoriet'.