'Juventus wil Ajax aftroeven door peperdure salaris Henderson op zich te nemen'

'Juventus wil Ajax aftroeven door peperdure salaris Henderson op zich te nemen'

13 januari - 11:30

Onder andere Sky Sport Italia en Corriere dello Sport zijn met een opvallend detail gekomen rond de interesse van Juventus in Jordan Henderson. De Italianen zouden mikken op een huurdeal voor de Engelse middenvelder, maar volgens eerdere berichtgeving gaat ze dat erg veel geld kosten.

Vrijdagavond werd bekend dat Ajax, clubs uit de Bundesliga, ook Juventus in de markt is voor Henderson. De Engelsman wil zelf graag weg uit Saudi-Arabië, waardoor een vertrek deze winter al waarschijnlijk is. Ajax wil in januari alles op alles zetten voor Henderson, maar Juventus heeft zich dus gemeld als kaper op de kust. De Italianen willen de Engelsman echter niet kopen.

Juventus zou inzetten op een huurdeal voor Henderson. Dit lijkt echter een peperdure optie. Volgens Engelse media wil Al Ettifaq alleen meewerken aan een huurdeal, als de geïnteresseerde club het volledige salaris van Henderson overneemt. Volgens de laatste berichtgeving komt dit neer op een bedrag van vijftien miljoen euro. Voor Ajax is deze constructie dus onmogelijk, maar Juventus lijkt voor een huurdeal van achttien maanden te gaan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.