Geen vliegschaamte: Danjuma pakt vliegtuig voor reis van 50 kilometer

Geen vliegschaamte: Danjuma pakt vliegtuig voor reis van 50 kilometer

13 januari - 07:20
21

Arnaut Danjuma (ex-Club Brugge) heeft voor opzien gebaard door de afstand tussen Manchester en Liverpool, ongeveer 50 kilometer, af te leggen per vliegtuig. Sean Dyche, manager van de Everton-aanvaller, gaf vrijdag op een persconferentie aan dat toch een beetje overdreven te vinden. 

Danjuma speelt in Liverpool voor Everton, maar is net als veel andere Premier League-voetballers woonachtig in een luxe voorstad van Manchester. Voor een van de recente trainingssessies vloog hij van Manchester Airport naar het Liverpool John Lennon Airport. Dat ligt vlakbij Finch Farm, het trainingscomplex van The Toffees. 

Als het aan Dyche ligt, maak je dergelijke reizen gewoon met de auto. Vanuit het centrum van Manchester is het immers maar vijftig kilometer, nog geen uur rijden. "Ik heb hem erop aangesproken", zei Dyche, opgetekend door diverse Engelse media. "Het leek me overdreven om van Manchester naar Liverpool te vliegen. Ik was zelf gaan rijden, maar goed, moderne voetballers moeten ook voor zichzelf zorgen", besloot de Engelse oefenmeester. 

Het is overigens nog niet duidelijk of Danjuma na deze maand ook nog voor Everton speelt. Foot Mercato maakte onlangs bekend dat de Oranje-international interesse geniet van het Olympique Lyon van Malick Fofana. Daar zou hij, in tegenstelling tot bij Everton, wel op regelmatige speeltijd kunnen rekenen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.