'Als Saibari voor minder dan 60 miljoen vertrekt, heeft PSV gefaald'

'Als Saibari voor minder dan 60 miljoen vertrekt, heeft PSV gefaald'

12 januari - 10:35 Laatste update: 10:40
5

In Nederland is men onder de indruk van Ismael Saibari. Voormalig Marokkaans international Ali Boussaboun denkt dat PSV zowel sportief als financieel nog heel veel plezier gaat beleven aan de Belgisch-Marokkaanse middenvelder.

Saibari veroverde in de afgelopen maanden een basisplaats in het ijzersterke elftal van coach Peter Bosz. Boussaboun denkt dat hij de grote uitblinker wordt van de tweede seizoenshelft in de Eredivisie. "Ismael Saibari is geweldig", stelt hij in gesprek met NU.nl. "Hij heeft een prachtige techniek, is zó sterk en echt een teamspeler. En hij is zo nederig dat je hem bijna wil knuffelen."

PSV moet het na de winterstop wel enige tijd zonder Saibari stellen. "Hij mist de komende weken omdat hij bij de Afrika Cup gaat spelen voor Marokko, maar dat is voor PSV ook gunstig. Als Saibari het daar goed doet, stijgt zijn marktwaarde met 10 of 20 miljoen euro", aldus Boussaboun. "Het zou me niet verbazen als Arsenal hem na het seizoen oppikt. Als PSV hem voor minder dan 60 miljoen euro verkoopt, hebben ze daar gefaald."

Saibari heeft in Eindhoven nog een contract tot medio 2028. De voormalig jeugdspeler van KRC Genk en RSC Anderlecht scoorde dit seizoen zeven keer en gaf drie assists in 25 officiële duels bij PSV.