Anderlecht houdt beste jonkies bij op stage, Beerschot krijgt zo verzwakte Futures

Anderlecht houdt beste jonkies bij op stage, Beerschot krijgt zo verzwakte Futures

11 januari - 19:44
34

Op de Jupiler Pro League is het nog een dikke week wachten, maar in de Challenger Pro League gaat de bal dit weekend wél opnieuw aan het rollen. Hoewel alles nog op een zakdoek ligt, lijken K. Beerschot V.A. en SV Zulte Waregem momenteel de grootste kanshebbers op de titel. Die eerste club krijgt op speeldag zeventien wel een (controversieel?) geschenkje.

Vrijdagavond mag uitgerekend de gedeelde koploper de Challenger Pro League weer op gang trappen. Beerschot krijgt de RSCA Futures over de vloer. Nu ja, dat is toch de naam van die ploeg, want het geraamte van dat elftal zal niet naar het Kiel afzakken. De bepalendste spelers vertoeven dezer dagen namelijk in ... Tunesië, bij de A-kern van RSC Anderlecht. De club heeft besloten om de jongelingen niet vroegtijdig naar België te laten terugkeren, weet Het Nieuwsblad.

Daar zal vooral SV Zulte Waregem flink om balen. Het gaat immers niet om de minsten: topschutter Robbie Ure, Tristan Degreef, Nilson Angulo, Luca Monticelli, Amando Lapage, Lucas Lissens, Kristian Arnstad en Mohamed Bouchouari. Liefst acht jongens die geregeld in de basis staan in totaal! Het is ongetwijfeld koren op de molen voor de tegenstanders van het concept om belofteploegen toe te laten in de Challenger Pro League.