Genk sluit positieve stage met domper(tje) af door nederlaag tegen Duitsers

Genk sluit positieve stage met domper(tje) af door nederlaag tegen Duitsers

11 januari - 18:10
4

KRC Genk heeft haar winterstage in Spanje niet met een overwinning kunnen afronden. Tegen SC Paderborn ging het met 1-2 onderuit, hoewel de Limburgers op voorsprong kwamen.

Op de slotdag van het oefenkamp in Spanje had Genk nog een tweede vriendschappelijke duel gepland, nadat het eerder al met 4-0 had genomen van FC Lugano. Tegen Paderborn, dat zesde staat in de 2. Bundesliga, lukte het een pak minder om gevaar te stichten. In een ongebruikelijk format van vier keer dertig minuten bleken de eerste twee periodes weinig om het lijf te hebben.

Pas vanaf het derde deel barstte de strijd los. Genk toonde zich snedig. Andi Zeqiri schoot de 1-0 binnen. In het slot van het laatste gedeelte kwam Paderborn echter opzetten. Dankzij twee strafschoppen wisten de Duitsers het tij alsnog te keren. De eerste werd nog wel gestopt door gelegenheidsdoelman Vic Chambaere, maar in de rebound was het toch raak. Uiteindelijk ging Genk dus nog kopje onder.

Niettemin blikt Wouter Vrancken volgens de clubwebsite tevreden terug op deze oefenstage. Zijn troepen hebben hard gewerkt en zijn naar verluidt klaar voor de tweede seizoenshelft. Binnen een tiental dagen moet Genk weer aan de bak. Dan komt Cercle Brugge over de vloer.