Saintfiet over naweeën van bijna fatale vlucht: “Niemand denkt aan Afrika Cup”

Saintfiet over naweeën van bijna fatale vlucht: “Niemand denkt aan Afrika Cup”

11 januari - 15:32
2

Tom Saintfiet, de Antwerpse bondscoach van Gambia, is zeer geschrokken na de vliegtuigsituatie met Gambia. De bondscoach en de selectie van Gambia waren ternauwernood ontsnapt aan een groots vliegtuigongeluk. Saintfiet vertelt hoe dit voor hem en zijn selectie was.

Saintfiet deelt hoe het voor hem was tijdens de vlucht, waarin er veel te weinig zuurstof in het toestel aanwezig was. “Toen ik op de vlucht in slaap viel had ik een paar hallucinaties. Mijn leven ging aan mij voorbij”, citeert Sporza Saintfiet.

Volgens Saintfiet gaat het nu nog steeds niet helemaal goed met de spelersgroep van Gambia vlak voor de Afrika Cup 2024 in Ivoorkust. “Sommige spelers hebben nu ook nog last van hoofdpijn, duizeligheid, braakneigingen. Er zit een raar gevoel in de groep. We zijn boos en angstig. Maar eigenlijk denkt niemand nog aan de Afrika Cup”, meent Saintfiet.

Saintfiet wordt vervolgens gevraagd hoe het nu verder moet met de selectie van Gambia. “Straks trainen we ook nog, maar we gaan niemand dwingen. Die vergiftiging zit nog in hun bloed dus het kan gevaarlijk zijn om spelers te pushen. We zullen vooral de schade opmeten, fysiek en mentaal. En dan tactisch werken”, besluit Saintfiet.