Romano: Ajax zet alles op alles en legt eerste contact met Henderson

Romano: Ajax zet alles op alles en legt eerste contact met Henderson

10 januari - 20:42

Volgens Fabrizio Romano gaat Ajax echt alles op alles zetten voor Jordan Henderson. De eerste contacten zouden inmiddels zijn gelegd, nadat de Amsterdammers al interesse hadden getoond. Volgens eerdere info gaat het dus om een permanente transfer. 

"Van wat ik hoor, zet Ajax echt alles op alles voor Henderson", vertelt Romano in zijn podcast Here We Go. "Ze willen dit wonder echt gaan voltrekken. Het zou een historische aanwinst zijn voor Ajax. Het eerste contact is inmiddels gelegd tussen Henderson en de Amsterdammers, nadat de club de interesse al duidelijk kenbaar had gemaakt." Romano was de eerste die het nieuws rond de interesse van Ajax in Henderson wist te melden.

Eerder deze week kwam het nieuws over de flirt van Ajax met Henderson naar buiten. Volgens Voetbal International wil de club van de Engelsman een sleutelfiguur maken in de heropbouw van de club. Een huurtransfer werd sowieso lastig, aangezien Al-Ettifaq eist dat Ajax dan het hele salaris van Henderson overneemt. Dit miljoenenbedrag lijken de Amsterdammers niet op te kunnen hoesten.

Toch heeft Ajax een voorsprong op andere geïnteresseerde clubs. Zo was ook Newcastle United geïnteresseerd, maar als Henderson terugkeert naar de Premier League is dat belastingtechnisch een ramp voor hem. Door de regels daar moet de middenvelder dan een enorm gedeelte van zijn Saudische miljoenen weer inleveren als belasting. Duitse clubs kregen Henderson ook aangeboden, maar daar hapte nog niemand.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.