'Kogel door de kerk: United en Dortmund akkoord, Sancho weer naar oude nest'

'Kogel door de kerk: United en Dortmund akkoord, Sancho weer naar oude nest'

10 januari - 14:15
11

Alle plooien zijn gladgestreken: Jadon Sancho gaat het komende halfjaar spelen voor Borussia Dortmund. Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat de 23-jarige aanvaller woensdag nog naar Duitsland vliegt om diens transfer af te ronden.

De overgang van Sancho hing al geruime tijd in de lucht, woensdag hebben alle partijen er de definitieve klap op gegeven. Sancho vertrekt bij Manchester United en komt in de tweede seizoenshelft uit voor Dortmund, waar hij tussen 2017 en 2021 ook al onder contract stond. Die Schwarzgelben bedingen geen optie tot koop in de deal.

BVB neemt een deel van het salaris van Sancho over. In totaal maakt Dortmund vier miljoen euro over aan United, waar de Engelsman op een zijspoor was beland. Sancho raakte overhoop met manager Erik ten Hag, die hem uit de selectie zette. De laatste wedstrijd van de aanvaller dateert van eind augustus.

Sancho werd in 2021 voor 85 miljoen euro verkocht aan United. Op Old Trafford wist hij zijn torenhoge prijskaartje niet waar te maken. Bij Dortmund hoopt hij zijn carrière nieuw leven in te blazen.