'Buchanan komt verblijfsvergunning halen in Brussel, dan klaar voor Inter-debuut'

'Buchanan komt verblijfsvergunning halen in Brussel, dan klaar voor Inter-debuut'

9 januari - 23:20

Club Brugge heeft afscheid genomen van Tajon Buchanan, die een fraaie transfer naar Internazionale te pakken heeft. Voorlopig moet de Canadees echter nog even wachten op zijn debuut bij zijn kersverse werkgever. Via een korte tussenstop in Brussel hoopt iedereen dat hij zaterdag voor het eerst het Inter-truitje zal dragen.

La Gazzetta dello Sport doet uit de doeken hoe de week van Buchanan er concreet uitziet. Maandag en dinsdag trainde hij al mee bij Inter, maar wedstrijden betwisten zit er voorlopig niet in. Daarvoor moet zijn verblijfsvergunning in orde zijn. Als niet-burger uit de Europese Unie ligt dat in zijn geval iets lastiger. Buchanan moet enkele documenten in Brussel komen halen.

Daarom is de Canadees dinsdagavond op een vliegtuig richting onze hoofdstad gestapt. Inter hoopt dat hij 24 uur later alweer op Milanese bodem zal zijn. Als er geen kink in de kabel komt, zou Buchanan speelgerechtigd moeten zijn voor het komende weekend. Zaterdag gaat Inter, koploper in de Serie A, op bezoek bij Monza.