OFFICIEEL: Openda is 'concurrent' kwijt, Werner keert terug naar de Premier League

OFFICIEEL: Openda is 'concurrent' kwijt, Werner keert terug naar de Premier League

9 januari - 20:25
2

Tottenham Hotspur heeft de komst van Timo Werner aangekondigd. De Duitse aanvaller wordt de rest van dit seizoen gehuurd van RB Leipzig, waar hij lang niet altijd kon rekenen op een basisplaats mede door de sterke prestaties van Rode Duivel Loïs Openda.

De huurovereenkomst hing al even in de lucht, maar werd dinsdagavond door zowel Spurs als Leipzig wereldkundig gemaakt. Spurs maakt bekend ook een optie tot koop te hebben opgenomen in de deal met de Duitsers. 

De inmiddels 27-jarige Werner keerde in de zomer van 2022 terug bij Leipzig, na een weinig vruchtbare periode bij Chelsea. Vorig seizoen speelde de 57-voudig international van Duitsland nog 28 wedstrijden, waarin hij goed was voor negen doelpunten. Dit seizoen krijgt Openda de voorkeur in de punt van de aanval. 

Met de komst van Werner heeft Spurs-trainer Ange Postecoglou eindelijk zijn gewenste aanvallende versterking. Richarlison is dit seizoen de vaste nummer negen, maar de Braziliaanse aanvaller is er vooralsnog niet helemaal in geslaagd om de grote schoenen die Harry Kane achterliet te vullen. Komende zondag kan Werner debuteren. Dan speelt Spurs de uitwedstrijd tegen Manchester United. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.