De Mos ziet vertrek van Vertessen bij PSV als beste optie

De Mos ziet vertrek als 'beste optie voor beide partijen' bij PSV: 'Is kansloos'

9 januari om 14:00

Aad de Mos denkt dat het het beste is als PSV afscheid gaat nemen van Yorbe Vertessen. Volgens de oud-trainer van de Eindhovenaren zit de aanvaller op dit moment op de toppen van zijn kunnen en komt hij niet in aanmerking voor een basisplaats. Ook het genoemde bedrag van vijf miljoen euro vindt De Mos een mooie deal.

"Vertessen moet ook een stap gaan maken", begint De Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Voor beide partijen, PSV en Vertessen, is het het beste idee dat hij vertrekt. Hij is kansloos. Het is een goede invaller en een goed joch. Zonder gemor schikt hij zich in die rol en scoort hij toch weer. Hij heeft het bij Union goed gedaan in zijn uitleenbeurt. Er is veel interesse in hem, dus in het belang van beide partijen zou ik afscheid nemen van Vertessen."

De Mos is ook van mening dat Vertessen qua ontwikkeling aan zijn top zit. "Je hebt spelers die via de trainingen nog beter kunnen worden en zich door ontwikkelen. Vertessen is al de ontwikkelde versie van zichzelf. Hij is nu klaar voor de subtop, de top wil ik nog niet zeggen. Het rijtje van clubs is een mooi rijtje, dus nu is het moment. Ook voor PSV als ze nog iets van geld voor hem willen vangen. Een miljoen of vijf is een mooi bedrag voor zo’n speler."

Maandag kwam naar buiten dat er veel interesse is in Vertessen. Onder andere Union Berlin, Valencia en Toulouse en niet nader genoemde JPL-clubs willen onze landgenoot van de Eindhovenaren overnemen. Als vervanger van Vertessen mikt PSV op het huren van Facundo Pellistri van Manchester United.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.